Ostin itselleni uuden kirjan, jossa opetettiin tekemään kaksi kärjestä aloitettua sukkaa samanaikaisesti yhdellä pyöröpuikolla. Edistyneemmät neulojat ovat jo käyttäneet tätä tekniikkaa ties kuinka pitkään, mutta itsellä rohkeus riitti vasta nyt kokeilemaan tätä.
Kirja on Melissa Morgan-Oakesin kirjoittama Toe-Up 2-at-a-time socks, josta on ilmestynyt myös suomennos (Varpaista Varteen). Voin suositella kirjaa hyvänä perusteoksena, jos ei ole aikaisempaa kokemusta kahden sukan neulomisesta pyöröpuikoilla. Kirjassa tehdään ensin pienet mallisukat, joiden avulla käydään läpi sukanteon eri vaiheet. Minä kyllä jätin näiden tekemisen väliin, koska kuvittelin osaavani pelkistä kuvista katselemalla. Ongelmia tuli vasta siinä vaiheessa, kun piti tehdä lyhennettyjä kierroksia kantapäässä.
I bought the book Toe-up 2-at-a-Time Socks written by Melissa Morgan-Oakes. This book helps you to knit two socks at a time with circular needles. I know that there are lot of knitters that have used this method for years, but I have not have the courage to try this until now.
This book is a very good book, if you don't have any experience on making two socks a the same time. I like the idea that the basic instructions are explained with making the mini sample socks. Of course I didn't make those socks, because I thought I could learn just by looking at the pictures. When I was shaping the heel I realised that I should have made the sample socks.
Melissa Morgan-Oakes: Toe-Up 2-at-a-Time Socks
Tältä sukat näyttivät puikolla.
This is how it looked after making the heel.
Kuukauden aherruksen jälkeen sain sukat valmiiksi. Oli hyvä, että aloitus tuli tehtyä varpaista, sillä lanka hädin tuskin riitti varteen asti.
After one month of hard work, I managed to finished the socks. It was good that these socks were toe-up, because there wasn't much yarn left when I started the leg.
Malli/Pattern: Twisted Baskets by Melissa Morgan-Oakes
Puikot/Needles: 2.5 mm
Lanka/Yarn: Schachenmayr Nomotta Regia Deisgn Line, Kaffe Fasset
Langankulutus/Yarn consumption: 100 g
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti